Jajecznica ze szczypiorkiem

Doskonałe danie na śniadanie, bo smakowite i przyrządza się je w parę minut. Mnie wystarcza z jednego jajka i trzech żółtek, ale osoby wyższe będą potrzebować tych żółtek więcej.

Ile? Same ustalą, jak ja ustaliłam 🙂

  • 50 g (1 szt.) jajka
  • 50 g (3 szt.) żółtek
  • 15 g szczypiorku
  • 1 łyżki wody
  • po szczypcie soli i pieprzu
  • 40 g masła

Szczypiorek pokroiłam drobniutko. Jajko, żółtka, tenże szczypiorek, sól, pieprz i wodę wymieszałam w miseczce, i na małym ogniu usmażyłam – mieszając – na patelni.

Całość zawiera:

  • Białko 14,70 g
  • Tłuszcz 54,09 g
  • Węglowodany 1,71 g

Stosunek B : T : W – 1 : 3,6 : 0,1

Jajecznica ze szczypiorkiem

Chleb orzechowy

Jajecznica ze szczypiorkiem

Kulki z mielonego mięsa