#Aktualności

Nowa „Książka kucharska dla optymalnych”

„Książka kucharska dla optymalnych” nie jest zwykłą książką kucharską, jakich wiele na rynku. Jej zadaniem jest pokazanie, jak komponować prawidłowo posiłki, jeśli chcemy zastosować dietę optymalną doktora Kwaśniewskiego. Zawarte w niej przepisy udowadniają, że posiłki optymalne są bardzo smaczne, a ich przygotowanie nie wymaga zdolności kulinarnych znanych szefów kuchni. Zawiera ona ponad 400 przepisów, wśród których znajdziemy popularny rosół i klasyczne mielone, ale także nowatorskie sushi czy makaron konjac po chińsku. Wiele produktów użytych w przepisach to pozycje dawniej na polskim rynku mało znane, a które dziś są już w powszechnym użyciu, takie jak olej kokosowy, ser mascarpone czy wspomniany makaron konjac. Różnorodność produktów, którymi dzisiaj dysponujemy, podpowiada nowe, ciekawe podejście do komponowania posiłków i sprawia, że ich przyrządzanie jest łatwe i przyjemne. Wegetarianie przekonają się, że i oni znajdą bardzo ciekawe przepisy dla siebie. Jest ich ponad 150 i oznaczone są znaczkiem vege. Stosowanie diety optymalnej nie oznacza rezygnacji z wegetarianizmu. Książkę uzupełniają bardzo przydatne tabele z zawartością makroskładników i wyliczoną proporcją BTW.

***

Książka kucharska dla optymalnych

Bożena Borzęcka, Ewa Borycka-Wypukoł

Wydawnictwo WGP

Format: A5

Ilość stron: 482

ISBN 978-83-87534-93-6

Druk: kolor

Ilustracje: 150

Oprawa: miękka, szyta, klejona

Cena regularna: 65 zł 

Promocja świąteczno-noworoczna: zamawiający w grudniu i styczniu zapłacą 60 zł!

***

Zamówienia można składać przez nasz sklep internetowy (https://optymalni.org.pl/sklep/?p=productsMore&iProduct=46), mailowo (biuro@optymalni.org.pl) lub telefonicznie (w godzinach pracy naszego konsultanta).

„,”json_date”:”2020-12-04″,”json_img”:”16070984513412_kucharska-dla-optymal-1.jpg

Nowa „Książka kucharska dla optymalnych”

MIESIĘCZNIK OPTYMALNI MARZEC 2020

Nowa „Książka kucharska dla optymalnych”

MIESIĘCZNIK OPTYMALNI CZERWIEC 2020