„Książka kucharska dla optymalnych” nie jest zwykłą książką kucharską, jakich wiele na rynku. Jej zadaniem jest pokazanie, jak komponować prawidłowo posiłki, jeśli chcemy zastosować dietę optymalną doktora Kwaśniewskiego. Zawarte w niej przepisy udowadniają, że posiłki optymalne są bardzo smaczne, a ich przygotowanie nie wymaga zdolności kulinarnych znanych szefów kuchni. Zawiera ona ponad 400 przepisów, wśród których znajdziemy popularny rosół i klasyczne mielone, ale także nowatorskie sushi czy makaron konjac po chińsku. Wiele produktów użytych w przepisach to pozycje dawniej na polskim rynku mało znane, a które dziś są już w powszechnym użyciu, takie jak olej kokosowy, ser mascarpone czy wspomniany makaron konjac. Różnorodność produktów, którymi dzisiaj dysponujemy, podpowiada nowe, ciekawe podejście do komponowania posiłków i sprawia, że ich przyrządzanie jest łatwe i przyjemne. Wegetarianie przekonają się, że i oni znajdą bardzo ciekawe przepisy dla siebie. Jest ich ponad 150 i oznaczone są znaczkiem vege. Stosowanie diety optymalnej nie oznacza rezygnacji z wegetarianizmu. Książkę uzupełniają bardzo przydatne tabele z zawartością makroskładników i wyliczoną proporcją BTW.
***
Książka kucharska dla optymalnych
Bożena Borzęcka, Ewa Borycka-Wypukoł
Wydawnictwo WGP
Format: A5
Ilość stron: 482
ISBN 978-83-87534-93-6
Druk: kolor
Ilustracje: 150
Oprawa: miękka, szyta, klejona
Cena regularna: 65 zł
Promocja świąteczno-noworoczna: zamawiający w grudniu i styczniu zapłacą 60 zł!
***
Zamówienia można składać przez nasz sklep internetowy (https://optymalni.org.pl/sklep/?p=productsMore&iProduct=46), mailowo (biuro@optymalni.org.pl) lub telefonicznie (w godzinach pracy naszego konsultanta).
„,”json_date”:”2020-12-04″,”json_img”:”16070984513412_kucharska-dla-optymal-1.jpg