MIESIĘCZNIK OPTYMALNI LUTY 2020
,json_desc1″:”
Drodzy Czytelnicy!
Lipofobia to lęk przed spożywaniem tłuszczu. Podsycany skutecznie – także dzięki reklamom – od lat 50-tych ubiegłego wieku ma się całkiem dobrze. Niestety. Bo przecież wiemy, że tłuszcze są niezbędne do przemian cholesterolu, syntezy witaminy D, a także do budowy mózgu i innych narządów. Jak do tego doszło, że lipofobia zaczęła rządzić światem i co z tego wynika, przeczytacie w tekście Teresy Szczepanek.
Dr Kwaśniewski opracował Żywienie Optymalne w latach 60-tych ubiegłego wieku. Opierając się na wiedzy biologicznej, biochemicznej oraz fizjologii człowieka, które to nauki nie zmieniły się do dzisiaj, stworzył model żywienia najlepszy dla człowieka – niskowęglowodanowy, wysokotłuszczowy, z określonymi proporcjami między białkiem, tłuszczem i węglowodanami. I tak zaczęła się Jego walka z lipofobią…
Ogólnopolskie Stowarzyszenie Optymalnych istnieje od 1998 roku. Nasza misją od chwili powstania jest promowanie żywienia optymalnego dr. Jana Kwaśniewskiego, a teraz także dbałość, by informacje o ŻO i jego Twórcy nie były przemilczane. Serdecznie prosimy, by podać dalej informację o naszej działalności. Na s.33 umieściliśmy trzy miniulotki zachęcające do przekazania 1% podatku na rzecz OSO. Z Wami możemy działać skuteczniej!
Ewa Borycka-Wypukoł
***
WAŻNE INFORMACJE
Wysyłka zamówień – w piątki do 11.00
Prenumerata:
Po wpłacie prosimy o przesłanie na biuro@optymalni.org.pl potwierdzenia przelewu, wraz z informacją od jakiego miesiąca mamy zrealizować zamówienie, bądź też (dla Klientów nie-internetowych) telefon w tej sprawie.
Kontakt telefoniczny – tel. komórkowy: 698 185 291; tel. stacjonarny: 32 616 51 82 – w godzinach:
– poniedziałek: 12.00 – 17.00
– wtorek-piątek: 9.00 – 14.00
Kontakt mailowy – biuro@optymalni.org.pl
Adres do korespondencji: Ogólnopolskie Stowarzyszenie Optymalnych, Miesięcznik „Optymalni”, 41-902 Bytom, ul. Pszczyńska 13/3
Dyżur prezes OSO pod nr.tel.: 664 524 445 – w środy, czwartki i piątki od 11-13
„,”json_autor”:””,”json_main_title”:”