aktualności 2017-05-18 01:28:32 Zapraszamy na XVI Spływ Kajakowy Optymalnych
Lido

Start >
Karkówka po karkonosku

200 g karkówki
100 g boczku wędzonego 
100 g cebuli 
10 g czosnku
25 g przecieru pomidorowego
200 g wywaru kolagenowego lub rosołu
2 szt. grzybów
10 g śliwek suszonych l przyprawy


Wykonanie: q na patelnię włożyć boczek pokrojony w kostkę i lekko podsmażyć q dwa plastry karkówki po 100 g rozbić i smażyć z obu stron na rumiano razem z boczkiem, a następnie przełożyć wszystko do garnka (tłuszcz zostawić na patelni) - zalać wywarem kolagenowym lub rosołem q na pozostałym tłuszczu podsmażyć rozdrobniony czosnek, cebulę, grzybki, śliwkę i przełożyć razem z tłuszczem do mięsa q dodać przecier pomidorowy i dusić do miękkości q wyłożyć na talerz, posypać zieloną pietruszką Można podawać z ziemniakami, kapustą lub innymi warzywami.

Skład w 1 porcji: Białko 22,8 g Tłuszcz 48,5 g Węglowodany 8,3 g Stosunek B : T : W 1 : 2 : 0,3

Autorem przepisu jest optymalna Maria Polok z Andrychowa Konsultacja: Teresa Szczepanek - starszy doradca żo



Zakup miesięcznika Optymalni
top