aktualności 2017-05-18 01:28:32 Zapraszamy na XVI Spływ Kajakowy Optymalnych
Lido

Start >
ROLADA ZIOŁOWA Z BOCZKU

1000 g tłustego surowego boczku
sól
6 ząbków czosnku (30 g)
50 g smalcu
pieprz, po ćwierć łyżeczki majeranku, bazylii, cząbru, mięty i szałwi

Utarty z solą czosnek zmieszać z ziołami i pieprzem. Osuszony boczek natrzeć mieszaniną ziół, zwinąć, owiązać szpagatem i zostawić na noc w chłodnym miejscu. Na patelni rozgrzać smalec i zrumienić boczek ze wszystkich stron. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i podlać zimną wodą. Dusić około 1,5 godziny pod przykryciem.

Skład w 100 g potrawy 
Białko 8,6
Tłuszcz 54,6
Węglowodany 0,9

Stosunek  B  :  T  :   W    1  :  6,3  :  0,1



Zakup miesięcznika Optymalni
top