aktualności 2017-04-13 19:27:20 Radosnych Świąt Wielkanocnych!
Lido

Start >
Sałatka truskawkowa z kiwi

100 g truskawek
1 owoc kiwi (ok. 70 g)
20 g płatków migdałowych
100 g śmietany 30%


Kiwi obrać i pokroić na niezbyt cienkie półplasterki. Truskawki oczyścić z szypułek, dobrze wypłukać i osuszyć. Następnie każdą truskawkę przekroić na pół i połączyć
z pokrojonymi owocami kiwi. Dodać płatki migdałowe i ostrożnie wymieszać. Podawać natychmiast po sporządzeniu z dodatkiem bitej śmietany.

W 100 g potrawy
Białko 2,6 g
Tłuszcz 14,4 g
Węglowodany 7,5 g
Stosunek B : T : W 1 : 5,5 : 2,9



Zakup miesięcznika Optymalni
top