aktualności 2017-05-18 01:28:32 Zapraszamy na XVI Spływ Kajakowy Optymalnych
Lido

Start >
Twarogowe kule

500 g białego sera twarogowego
100 g masła
400 g śmietanki 30%
200 g owoców jagodowych (jagody, maliny, poziomki, jeżyny)
50 g cukru pudru
wiórki kokosowe do posypania



Ser zemleć dwukrotnie i utrzeć z masłem. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i dodawać po łyżce do masy serowej. Do szklanej miski kłaść warstwami masę serową i owoce, tak by na wierzchu była masa serowa. Posypać wiórkami kokosowymi i schłodzić w lodówce min. 3-4 godziny. Kulki porcjować łyżką do lodów.

Proporcje BTW w 100 g potrawy
Białko 6 g Tłuszcz 20,7 g Węglowodany 7,8 g
Stosunek B : T : W 1 : 3,4 : 1,3



Zakup miesięcznika Optymalni
top