aktualności 2017-04-13 19:27:20 Radosnych Świąt Wielkanocnych!
Lido

Start >
ZUPA JARZYNOWA Z ŻÓŁTYM SEREM

800 g wywaru z kości
100 g marchewki
100 g selera
40 g pieczarek
60 g żółtego sera
100 g jajek
120 g śmietany 30%
60 g masła
natka pietruszki, sól, pieprz,
przyprawa do zup

Warzywa i pieczarki oczyścić, pokrajać w paseczki. Następnie podsmażyć na tłuszczu, zalać wywarem i ugotować. Połączyć ze śmietaną i startym serem. Zagotować. Zupę doprawić do smaku. Jaja ugotować na twardo i pokrajać w cząstki – rozłożyć na talerze. Wlać zupę i posypać posiekaną natką pietruszki.

Skład w 100 g potrawy 
Białko 3,0
Tłuszcz 9,3
Węglowodany 0,9

Stosunek  B  :  T  :   W    1  :  3,1  :  0,3



Zakup miesięcznika Optymalni
top