aktualności 2017-05-18 01:28:32 Zapraszamy na XVI Spływ Kajakowy Optymalnych
Lido

Start >
Jajecznica bacowska (wajecznica)

400 g jajek (8 szt.)
100 g słoniny
50 g oscypka
100 g razowej bułki
pieprz - do smaku natka pietruszki - do posypania


Słoninę pokroić w drobną kostkę i stopić. Na tym tłuszczu z pokrojonej w kostkę bułki zrobić grzanki. Jajka rozbełtać w osobnym naczyniu i wlać do grzanek ze słoniną. Smażyć na wolnym ogniu mieszając. Pod koniec smażenia dodać oscypek - drobno pokrojony lub potarty. Jajecznicę podawać posypaną posiekaną natką pietruszki.

W 100 g potrawy: Białko 11,3 Tłuszcz 21,9 Węglowodany 9,4
Stosunek B : T : W
1 : 1,9 : 0,8



Zakup miesięcznika Optymalni
top