aktualności 2017-04-13 19:27:20 Radosnych Świąt Wielkanocnych!
Lido

Start >
Hekele

16 filetów śledziowych (ok. 300 g)
3 jajka (150 g)
2 ogórki kiszone (150 g)
50 g cebuli
15 g musztardy pieprz – do smaku

Wymoczone filety śledziowe pokroić w drobną kostkę. Jajka ugotować na twardo i także drobno pokroić. Podobnie postąpić z cebulą i ogórkami. Składniki połączyć i wymieszać razem z musztardą. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Potrawę tę podaje się jako danie obiadowe, do kartofli. Druga wersja tej potrawy to hekele mielone na pastę. Wtedy podaje się je do pieczywa z masłem.

W 100 g potrawy: Białko 12,1 Tłuszcz 9,6 Węglowodany 1,9

Stosunek B : T : W 1 : 0,8 : 0,2



Zakup miesięcznika Optymalni
top