aktualności 2017-04-13 19:27:20 Radosnych Świąt Wielkanocnych!
Lido

Uhonorowanie dr. Jana Kwaśniewskiego

Start > Nasze inicjatywy > Uhonorowanie dr. Jana Kwaśniewskiego
Żeberka duszone z cebulą

1500 g żeberek
300 g cebuli
100 g śmietany 30%
400 g wywaru z włoszczyzny i kości
2 liście laurowe
pieprz, sól - do smaku
50 g smalcu - do podsmażenia


Mięso umyć, osuszyć i podzielić na porcje ok. 125 g (wtedy mięsa mamy ok. 100 g). Kawałki obsmażyć na gorącym tłuszczu. Cebulkę posiekać. Żeberka układać w garnku, przesypując cebulą. Dodać liście laurowe, pieprz i trochę posolić. Wlać gorący wywar, tak by mięso było zakryte i dusić na małym ogniu do miękkości. Pod koniec duszenia wlać śmietanę. Smacznego!

W 100 g potrawy: Białko 10,1 Tłuszcz 22,4 Węglowodany 1
Stosunek B : T : W
1 : 2,2 : 0,1

Przepis poleca Arkadia Ciechocinek



Zakup miesięcznika Optymalni
top