aktualności 2017-05-18 01:28:32 Zapraszamy na XVI Spływ Kajakowy Optymalnych
Lido

Start >
ŻEBERKA WIEPRZOWE DUSZONE

700 g żeberek wieprzowych
700 g pomidorów
300 g cebuli
80 g smalcu
sól, pieprz

Żeberka umyć, pokrajać na porcje i zrumienić na rozgrzanym smalcu. Posolić i popieprzyć. Posiekaną cebulę lekko zrumienić na tłuszczu. Przełożyć żeberka i cebulę do rondla, dodać odrobinę wody i dusić pod przykryciem około 30 min. Umyte pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Pokrajać w cząstki, dodać do żeberek i udusić do miękkości. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.

Skład w 100 g potrawy 
Białko 6,6
Tłuszcz 16,1
Węglowodany 1,8

Stosunek  B  :  T  :   W    1  :  2,4  :  0,3



Zakup miesięcznika Optymalni
top