aktualności 2017-04-13 19:27:20 Radosnych Świąt Wielkanocnych!
Lido

Nasze inicjatywy

Start > Nasze inicjatywy
kapuśniak

200 ml wywaru z kości
40 g kapusty kiszonej
10 g boczku surowego
5 g cebuli
4 g smalcu         
1,5 g mąki
sól, pieprz i majeranek - do smaku

Do wrzącego wywaru włożyć kapustę i gotować. Na smalcu przesmażyć boczek i dodać go do wywaru z kapustą. Na pozostałym smalcu zrumienić drobno pokrojoną cebulkę, dodać mąkę i zrobić zasmażkę - połączyć z wywarem. Zupę doprawić do smaku!

Jedna porcja - 250 ml:
Białko                       3,63
Tłuszcz                   12,1
Węglowodany           2,8

Stosunek B : T : W   1 : 3,3 : 0,7  



Zakup miesięcznika Optymalni
top