aktualności 2017-05-18 01:28:32 Zapraszamy na XVI Spływ Kajakowy Optymalnych
Lido

Start >
PAPRYKA NADZIEWANA BRYNDZĄ

2 strąki czerwonej papryki (ok. 350 g)
150 g bryndzy
50 g sera twarogowego tłustego
100 g surowych jajek
220 g śmietany 30%
80 g masła
po 1 łyżce siekanego koperku i szczypiorku
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz

Zmielić ser. Utrzeć bryndzę z serem, żółtkami i posiekaną zieleniną. Doprawić do smaku i połączyć z ubitą pianą z białek. Z papryki ściąć czapeczki i usunąć gniazda nasienne. Nadziać przygotowaną bryndzą. Ułożyć w wysmarowanym masłem żaroodpornym naczyniu i wstawić do nagrzanego piekarnika na 10 min. Śmietanę z solą, pieprzem i posiekaną zieloną pietruszką dobrze wymieszać. Polać papryki i zapiekać jeszcze około pół godziny.

Skład w 100 g potrawy 
Białko 10,6
Tłuszcz 29,9
Węglowodany 4,1

Stosunek  B  :  T  :   W    1  :  2,8  :  0,4



Zakup miesięcznika Optymalni
top