aktualności 2017-05-18 01:28:32 Zapraszamy na XVI Spływ Kajakowy Optymalnych
Lido

Start >
SZYNKA Z MELONEM I BITĄ ŚMIETANĄ

100 g wędzonej szynki (8 plastrów)
200 g melona
100 g śmietanki kremówki
szczypta soli
kilka liści sałaty, natka pietruszki

Melon przekroić na pół, oczyścić z pestek, obrać i pokroić na długie kliny. Śmietanę lekko posolić i ubić na krem. Na każdy plasterek szynki nałożyć po łyżce ubitej śmietany, po kawałku melona i zwinąć. Ułożyć ruloniki na półmisku wyścielonym sałatą i udekorować kawałkami melona i natką pietruszki.
W 100g potrawy:
B: 5,3 g
T: 12,6 g
W: 3,9 g

B: T: W
1:  2,4: 0,7                                                                         WYKWINTNA PRZYSTAWKA

źródło: www.kulinaria.pl



Zakup miesięcznika Optymalni
top