aktualności 2017-04-13 19:27:20 Radosnych Świąt Wielkanocnych!
Lido

Sklep

Start > Sklep
Sernik "kokosowa pierzynka"

Ciasto:
140 g mąki
100 g masła
10 g cukru
15 g śmietany 30%
5 g kakao Beza:
210 g białek (7 sztuk)
100 g cukru
200 g wiórków kokosowych

Masa serowa:
400 g śmietany 30%
1 kg twarogu
65 g budyniu waniliowego
100 g cukru
150 g oleju słonecznikowego
140 g żółtek (7 sztuk)
5 g proszku do pieczenia
100 g jajek (2 sztuki)

Ze wszystkich składników na ciasto zagnieść je i wyłożyć nim blaszkę. Podpiec w temp. 200°C około 10 minut. Ser zmielić. Żółtka i jaja utrzeć z cukrem, a następnie dodawać porcjami przemielony ser. Dodać resztę składników i dobrze wymieszać.
Wyłożyć na podpieczone ciasto i piec 20 minut w temp. 180° C. Białka ubić z cukrem na sztywno. Dodać wiórki kokosowe i także dobrze wymieszać. Wyłożyć na masę serową. Piec jeszcze około 25 minut.



Zakup miesięcznika Optymalni
top