aktualności 2017-04-13 19:27:20 Radosnych Świąt Wielkanocnych!
Lido

Kulinaria

Start > Kulinaria
Surówka z kapusty pekińskiej

200 g kapusty pekińskiej
150 g korniszonów
100 g kukurydzy konserwowej
100 g pomidora
50 g oleju słonecznikowego
50 g sera żółtego
30 g białka jajka

Kapustę pekińską poszatkować. Dodać pokrojone w kostkę pomidory i ogórki korniszony oraz kukurydzę. 30 g sera żółtego pokroić w kostkę i dodać do sałatki. Białko jajka (ugotowane) zetrzeć na tarce i też dodać do sałatki. Wlać olej, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Pozostałe 20 g sera żółtego zetrzeć na drobnej tarce i posypać sałatkę.

Skład w 100 g potrawy
Białko    3,6
Tłuszcz    8,9
Węglowodany    1,7

Stosunek B : T :  W      1 : 2,5 : 1,7



Zakup miesięcznika Optymalni
top