aktualności 2017-04-13 19:27:20 Radosnych Świąt Wielkanocnych!
Lido

Start >
NALEŚNIKI ZAPIEKANE Z SEREM

ciasto naleśnikowe:
12 szt. jajek (600 g)
70 g śmietany 30%
70 g smalcu
nadzienie:
210 g sera twarogowego
70 g śmietanki 30%
dodatki:
70 g masła
70 g czekolady

Jajka zmiksować ze śmietaną. Upiec na smalcu naleśniki (7 szt.). Ser połączyć ze śmietanką, nakładać masę na naleśniki i zwijać w rulon. Ułożyć na blasze. Na każdy naleśnik włożyć 10 g masła i zapiec. Rumiane naleśniki polać rozpuszczoną czekoladą.

Skład w 100 g potrawy    
Białko    9,5
Tłuszcz    24,0
Węglowodany    4,9

Stosunek B : T :  W      1 : 2,6 : 0,5



Zakup miesięcznika Optymalni
top