aktualności 2017-05-18 01:28:32 Zapraszamy na XVI Spływ Kajakowy Optymalnych
Lido

Home

Start > Home
Jajecznica meksykańska

4 jajka (200 g)
4 żółtka (60 g)
50 g masła
50 g papryki czerwonej
50 g papryki zielonej
50g papryki żółtej
100 g pomidora
20 g cebuli
natka pietruszki
połowa małej, ostrej papryczki
chilli, sól, pieprz - do smaku

Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na maśle. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych, pomidor sparzyć i obrać ze skórki. Warzywa pokroić w drobną kostkę i dodać do cebuli - dusić na średnim ogniu, mieszając (można dodać ostrą papryczkę). Jaja rozbełtać z żółtkami oraz przyprawami. Wlać na patelnię i smażyć mieszając, aż się zetną. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Skład w 100 g potrawy    
Białko        6,6
Tłuszcz    14,2
Węglowodany    2,7

Stosunek B : T :  W      1 : 2,2 : 0,4



Zakup miesięcznika Optymalni
top