aktualności 2017-05-18 01:28:32 Zapraszamy na XVI Spływ Kajakowy Optymalnych
Lido

Start >
RUMOWA POMARAŃCZA

150 g śmietany 30%
200 g pomarańczy (waga przed obraniem)
10 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
pół szklanki rumu

Pomarańczę obieramy i kroimy poprzecznie w plasterki. Plasterki pomarańczy zalewamy rumem i macerujemy około 2-4 godzin. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Następnie układamy każdy plasterek osobno na talerzyku i nakładamy szprycą śmietankę. Deser posypujemy kandyzowaną skórką pomarańczową.

Uwaga:
-jeżeli deser mają spożywać dzieci - oczywiście rezygnujemy z macerowania w alkoholu!

Skład w 100 g potrawy 
Białko 1,5
Tłuszcz 13,0
Węglowodany 8,5

Stosunek B : T :  W   1 : 8,5 : 5,5



Zakup miesięcznika Optymalni
top