aktualności 2017-05-18 01:28:32 Zapraszamy na XVI Spływ Kajakowy Optymalnych
Lido

Start >
PASZTET Z JAJEK

500 g jajek
50 g bułki tartej
150 g świeżych grzybów (pieczarek)
100 g cebuli
100 g masła
sól, pieprz
posiekana natka pietruszki

400 g jajek ugotować na twardo. Oczyścić grzyby, drobno pokroić i podsmażyć na 2/3 masła. Wszystko razem zmielić, a następnie wymieszać z pozostałymi surowymi jajkami, natką pietruszki, bułką tartą i doprawić do smaku. Włożyć do wysmarowanej masłem formy. Piec około 20 minut w nagrzanym piekarniku.

Skład w 100 g potrawy 
Białko  6,6
Tłuszcz 15,2
Węglowodany 4,9

Stosunek  B  :  T  :   W    1  :  2,3  :  0,7



Zakup miesięcznika Optymalni
top