aktualności 2017-04-13 19:27:20 Radosnych Świąt Wielkanocnych!
Lido

Start >
SMALEC JESIENNY

500 g słoniny
250 g wędzonego boczku
30 g czosnku
100 g jabłka
łyżeczka majeranku
sól do smaku

Słoninę, boczek i pozbawione gniazd nasiennych jabłko przepuścić przez maszynkę do mielenia, włożyć do rondla i smażyć na wolnym ogniu. Obrany czosnek pokroić w drobną kostkę, dodać do gotującego się smalcu, a gdy się zarumieni - dodać majeranek i sól. Wymieszać, przelać do glinianego naczynia i zostawić do ostygnięcia.

Skład w 100 g potrawy 
Białko 5,2
Tłuszcz 61,0
Węglowodany 2,3

Stosunek  B  :  T  :   W    1  :  11,7  :  0,4



Zakup miesięcznika Optymalni
top