aktualności 2017-04-13 19:27:20 Radosnych Świąt Wielkanocnych!
Lido

Start >
Skwarki

200 g podgardla
smalec
Skwarki to dla mnie bardzo dobry obiad i kolacja zarazem. Śniadanie jadam koło południa, potem przez parę godzin nie jestem zainteresowana żadnymi daniami, aż do wieczora, gdy znowu odczuwam zainteresowanie wiktuałami. Nadaje się na skwarki tłusty boczek oraz podgardle.

Tym razem 200 g podgardla pokroiłam w półcentymetrowej grubości plastry i jak zwykle na małym ogniu usmażyłam na patelni, na smalcu. Bo nie daję tych skwarek na suchą patelnię. Oczywiście w patelni smalcu przybędzie, bo się go sporo wytopi.

200 g podgardla to 13,4 g białka.
Tłuszczu zaś w tej porcji jest 122 g.

Nie wiem, ile go na obiadokolację skonsumowałam, bo nie zważyłam tego, który został na patelni po usmażeniu skwarek, ale że ich nie wysmażyłam mocno, a przeciwnie, to z pewnością proporcje B : T zostały zachowane :) Dołożyłam, co widać, lekko marynowane grzyby oraz takąż paprykę i - gotowe. Bardzo praktyczna dieta, bo przygotowanie dań nie jest kłopotliwe.



Zakup miesięcznika Optymalni
top