Stewia zamiast buraków cukrowych?
Komisja Europejska pozwoliła na stosowanie w krajach Wspólnoty stewii w artykułach spożywczych oraz napojach zamiast cukru. Stewia jest naturalnym słodzikiem w postaci ekstraktu wytwarzanego z krzewu rosnącego w Południowej Ameryce.
Już teraz producenci żywności i napojów cieszą się z tej decyzji, gdyż to pozwoli im na znaczne oszczędności, gdyż stewia nie posiada kalorii i do tego jest niemal 300 razy słodsza od tradycyjnego cukru, a do tego jest całkowicie naturalna. Przy tym idealnie komponuje się w najnowsze trendy dotyczące zdrowego stylu życia.
źródło: http://www.gospodarz.pl/aktualnosci/ze-swiata/stewia-zamiast-burakow-cukrowych.html
Czy to zdrowsza droga? Być może. Najzdrowsze jest jednak wyzwolenie się z "sugar bluesowych" przyzwyczajeń i przejście na Żywienie Optymalne.
Zawiera ona ponad 400 przepisów, wśród których znajdziemy popularny rosół i klasyczne mielone, ale także nowatorskie sushi czy makaron konjac po chińsku. Wiele produktów użytych w przepisach to pozycje dawniej na polskim rynku mało znane, a które dziś są już w powszechnym użyciu, takie jak olej kokosowy, ser mascarpone czy wspomniany makaron konjac.
Z uwagi na obostrzenia, konferencja "Wszystko dla zdrowia" nie mogła się odbyć w planowanej formule. Mamy nagrania wystąpień konferencyjnych - obecnie odbywa się montaż. Płyta i materiał będą dostępne niebawem!
Drodzy Państwo! Po briefingu Premiera i Ministra Zdrowia wiadomo już, że powiat aleksandrowski, w obrębie którego mieści się Ciechocinek, utrzymał się w tzw. „czerwonej strefie”. Pojawiły się także nowe obostrzenia. W związku z tym konferencja „Wszystko dla zdrowia. Ciechocinek 2020” odbędzie się BEZ PUBLICZNOŚCI.